Novi Sad
01.09.2011.
09:32 > 08:34
Novosadski saobraćajci će u naredne dve nedelje zaustavljati vozila ispred škola kako bi mališani što bezbednije prelazili ulice.
  • G

    02.09.2011 20:17
    @Anonimus - navedi kada je uspelo kamerom da "škljoc tablicu" majmuna na motociklu koji vozi 150 ili na zadnjem točku? Ja razumem da postoji mogućnost da si u potpunosti mentalno poremećen i da ti mentalna poremećenost ne daje mogućnost da shvatiš kako ENORMNO LUPETAŠ, ali mi je zaista žao tog tvojeg deteta, koje na žalost nema izbora i mora da odrasta uz poremećenog staratelja, koji iako odrastao i dalje veruje u bajke.
  • Galawix

    02.09.2011 08:30
    @ Igor
    Ne mora se odmah na ulicu. Možda kada bi se malko razmišljalo na izborima?

    Istini za volju, izbor mogućnosti na izborima je kao izbor između kuge i kolere, to ti dajem za pravo.
  • Galawix

    02.09.2011 08:27
    Zašto samo dve nedelje
    U NS- u postoji devet osnovnih škola, plus dve privatne. Zašto policija ne organizuje čuvanje školske dece u vreme dolaska i odlaska kod škole preko cele godine, osim kada je raspust? Policijski resursi potrebni za to su po mom mišljenju minimalni (9+ 2 policajca po dva sata dnevno).

    Ostalih šest sati smene neka tera nesavesne vozače sa prve trake u Novosadskog sajma (i ostalih bulevara) i ispred svih posećenijih kafića, tako što će im zabiti kaznu za pogrešno parkiranje u vetrobran. Kola parkirana na širokim trotoarima Bulevara oslobođenja može odmah podići i spustiti na parking u Filipa Višnjića.

    Ako mu ostane vremena, može da se bavi rasterivanjem divljih taksista koji koče saobraćaj kod Futoške pijace.

    Ako hoće posebnu nagradu, neka rastera divlje prodavce sa plaćenog parkinga ispred Futoške pijace, a ne da sa njima ugodno ćaska, kao što sam pre neki dan posmatrao jednog mladog čuvara reda.

    Sve je ovo u krugu šetnje od pet minuta.

    Nemam više vremena da dalje pišem predloge, a verovatno bi i posting postao predug za ovaj forum.
  • 02.09.2011 06:02
    Dobrojutro da neće vijati te budale.. oni to i traže (hiljadu snimaka imaš baraba iz celog sveta), a nema teorije da ih stignu na bezbedan način. E zato lepo škljoc tablicu, pa pisamce u sanduče.

    A sutra kad moje dete bude imalo 20% veće šanse da preživi ako ga neko udari sa 50, jer nema više pametnjakovića koji voze 60 - da, doći ću ovde zadovoljan.
  • Policija katastrofa

    01.09.2011 22:03
    Ajde malo opste paznje
    Pa mislim lepo je to prevodimo decu preko ulice,a sto drugu ulicu presrecu i uzimaju im pare na ulici i to u sred centra grada po noci dok dolaze iz srednjih skola...bruka za policiju...a kao imaju neke komunalce.
  • Hm

    01.09.2011 21:54
    Ovo stvarno mogu da rade stariji učenici - nagrada: knjige za školu.
  • G

    01.09.2011 20:14
    @Anonimus - tebi očigledno treba nacrtati da hvataju te koji voze 55 a puštaju one koje voze 150 sa komentarom da "ne mogu da se vijaju sa motociklistom pa da izazovu udes". No, sutra kada tvoje dete bude suočeno sa tim pametnim što vozi na zadnjem točku, obavezno se vrati ovde da napišeš ovaj isti komentar.
  • zadovoljan novosadjanin

    01.09.2011 19:34
    Bravo!
    bravo za grad novi sad , gradsku upravu i sve zaposlene u njoj !
  • зики

    01.09.2011 19:27
    ђаци
    Ок за ђаке, а да ли ће се сетити да понекад ноћу прођу кроз М. Горког или чекају да суманути мотоциклисти неког убију?
  • IGOR

    01.09.2011 19:25
    PORUKA
    E narode moj glupi izadjite na ulice protestujte umesto sto vodite glupe razgovore na internetu ucinite i vi nesto za ovaj grad i zemlju ne smete jer nemate hrabrosti nego ste svi jaki na recima toliko.
  • 01.09.2011 17:43
    "hvatanjem svakoga ko vozi 55km/h na putu sa po 2 razdvojene trake za svaki smer?"

    I treba da hvata. Za te koji tako pametuju - dupla kazna.
  • Goran

    01.09.2011 15:43
    Danas sam morao da guram bicikl pod tockove vozaca kako bi mi stali na pesackom prelazu. Rec je o pesackom prelazu na Bulevaru Cara Lazara (Liman4), gde apsolutno niko ne staje cak i kada vidi pesake. U 80% slucajeva dolazim na pesacki prelaz gde 3-4 coveka vec cekaju da predju put. Nakon sto dodjem, pocnem da prelazim najnormalnije put gurajuci bicikl ispred sebe kako bi nam iko stao.

    Resio sam da kupim policajsku lizalicu i da sam regulisem saobracaj na tom mestu gde svakodnevno prelazim. Ali ne zezam se, stvarno cu nabaviti policajsku lizalicu posto vozacima u NS-u pesacki prelaz ne predstavlja apsolutno nista. Na ovoj raskrsnici vozaci 'spretno' zaobilaze pesake (iako ih vide 50m ranije) i ne pada im na pamet da stanu.

    HOROR...
  • G

    01.09.2011 14:44
    I opet se troše ljudski resursi tamo gde faktički nisu potrebni, dok na našim ulicama i dalje motoristi voze na zadnjem točku (lično juče video) - hoće li opet neko dete poginuti kao na bulevaru prošle godine, dok je saobraćajna policija zauzeta regulisanjem pešačkim prelazom kod škole, kažnjavanjem biciklista koji se drznu da uđu u centar, i hvatanjem svakoga ko vozi 55km/h na putu sa po 2 razdvojene trake za svaki smer? Ne kažem da ovo ne valja, ali 2 nedelje ovakvog regulisanja saobraćaja kod škola neće pomoći da se sa ulica uklone oni koji zaista ugrožavaju sve oko sebe pravom bahatom vožnjom.
  • мире

    01.09.2011 14:23
    па овде није прометно уопште... поред су два булевара која су најпрометнија на Насељеу..
  • Janci10

    01.09.2011 14:22
    djaci policajci
    U Izraelu saobracaj pored skola kontrolisu sami djaci, naravno ne djaci - prvaci. Oni dobiju oznake STOP na raskrsnicama pored skola i zaustavljaju vozila kad neko dete ili odrasla osoba zeli da predje put. To se radi naravno pre i posle casova.
  • Morten Olsen

    01.09.2011 13:46
    Liman III-IV
    Kod Erste banke na Limanu III/IV u Balzakovoj u 7,40 čika MILICAJAC se sklonio u debelu ladovinu jedno 10 metara od pešačkog i sa bezbednog i (prijatnog) odstojanja nadzire pešački prelaz. Ovo sigurno čitaju i njegovi šefovi. Bilo bi dobro kada bi mu samo sugerisali da je SNIMLJEN. Ništa više.
  • 01.09.2011 12:41
    To gde su stajali ti saobracajci i nije toliko frekventna ulica tu prodje po koji auto, trebali su na Bul.Jovana Ducica da stoje i da ih tu slikaju...posto je bitno da ih slikaju da imaju dokaz da kao nesto rade...
  • ns

    01.09.2011 12:31
    moram da spomenem mladog druga organa koji radi oko osnovne škole Jovan Popović na Limanu, lepo radi poveren mu zadatak bezbednog prelaska đaka preko zebre ali malo prerevnosno obavlja posao za vreme časova dok nema đaka na ulici, uznemirava građane koji tu žive legitimiše ljude koji sede na klupi, zaustavlja biciklove i slično a verujem da mu je zadatak, kao što u tekstu sve lepo piše, da stoji na zebri uočava đake i zaustavlja vozila, samo toliko.
  • Stevan NS

    01.09.2011 12:15
    Novosadski saobraćajci će u naredne dve nedelje ..
    Te njihove DVE NEDELJE se svake godine svedu na tri dana, a i ta tri dana čuče po hladovini i pričaju preko mob. telefona dok deca skapavaju na pešačkim prelazima čekajući da im se nako smiluje! Ko neveruje neka malo obrati pažnju.
  • Anđelka

    01.09.2011 12:05
    Saobraćajci
    o hvala Bogu da su se setili,samo bi trebali to stalno da rade a ne samo dve nedelje..nadam se da će se pokazati kao dobro pa će produžiti i tokom cele godine..
  • Bozidar

    01.09.2011 10:36
    jesu li sigurni da je bezbedno da to rade? ko ce ih zastiti od eventualnih bahatih vozaca koji nece da uspore ili recimo dece koja glasno pricaju, to ce sigurno uticati na sluh cika strumfova
  • LimanacNS

    01.09.2011 10:17
    Podrška
    Ljudi, dajte malo podrške za saobraćajnu policiju koja brine o bezbednosti đaka :) Imaju i oni decu, đake prvake. Da ne bude da ih ovde stalno kritikujemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna